Werkwijze

Werkwijze

Centraal in mijn werkwijze staan de aandacht voor de mentaal-emotionele ontwikkeling, de innerlijke ervaring, zingevingsvraagstukken en heling/transformatie door middel van aandacht, (stilte) meditatie, acceptatie en inzicht. Daarbij maak ik gebruik van meditaties, (bewegings-) oefeningen en gesprekstechnieken die op een praktische en gepersonaliseerde wijze toegesneden zijn op de inbreng en behoefte van de deelnemer. Ik begeleid en ondersteun, indien nodig,  de deelnemer in het implementeren van het geleerde tijdens de trainingen in het dagelijks leven. Hierbij staat altijd de inbreng/vraag van de deelnemer centraal.

Mindfulness is geen therapie, maar beweegt zich soms wel op de grens van  training en therapie. Ik heb kennis van en ervaring met werken met angst en depressie gerelateerde klachten. Ik adviseer altijd om naast de mindfulnesstraining, andere professionele hulp (een erkende therapeut) in te schakelen indien nodig.  

Naast de basistrainingen bied ik ook vervolgtrainingen, dit zijn verdiepende en verbredende trajecten voor deelnemers die hun eigen leertraject onder begeleiding willen voortzetten, om het geleerde in de basistrainingen verder uit te bouwen en in te zetten in het dagelijks leven.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur plus 1 afsluitende bijeenkomst van 2 uur. Daarnaast wordt van de deelnemer gevraagd om zelf thuis de oefeningen en opdrachten uit te voeren. Dit thuiswerk vergroot en bestendigt de effectiviteit van de training. De oefeningen die thuis uitgevoerd en geoefend worden vragen om  een tijdsinvestering van ongeveer 45-60 minuten per dag.

Ik werk met individuele deelnemers en in sommige gevallen met 2 deelnemers per training. Dit onder andere vanwege covid-19.